2 Läs mer >>
Idag tittade jag mig själv i spegeln och funderade en stund över mitt utseende. Jag kliade mig i huvudet och vände och vred på mig. Men det är ändå en sak jag inte förstår.
Jag bryr mig inte speciellt mycket om hur jag ser ut, jag bryr mig inte om ifall jag går upp i vikt, ner i vikt eller om mitt hår ser konstigt ut en dag. Och om det inte var för att andra bryr sig om hur jag ser ut så skulle jag få leva i ro med det. Men icke.
Jag har kommit på mig själv med att titta i spegeln och tänka saker som "hmm, jag är lite fetare än vad jag skulle kunna vara.." eller "usch, jag har ganska tjocka lår ändå..", men sen tänker jag alltid sluta och förvånas över hur de tankarna kunnat passera genom mitt huvud. Jag är smal och mina ben är det väl ingen som ska bry sig om?! Jag får se ut som jag gör för det stör inte mig och därmed ska det inte störa andra.
Jag har blivit kallad både tjock och äckligt smal i mina dagar. Och tjock har jag aldrig varit, aldrig försökt undvika att bli och aldrig ansett mig själv vara så därför tar jag inte speciellt hårt på sådana kommentarer. Smal däremot.
Kommentarer som "åhh, vad fin och smal du är!.." kan väl kännas okej (även om det inte är rätt att säga så) men kommentarer som "usch, du är faktiskt äckligt smal, vet du det? Det är inte speciellt snyggt.." sårar. Att jag ser ut som jag gör rår jag inte för! Jag äter, hur mycket beroende på hur hungrig jag är eller vad jag tycker om maten (eller vad folk tvingar mig äta). Utan en tanke på vad maten kommer betyda för min vikt eller kroppsform.
Detta betyder inte att jag inte bryr mig. Jag tycker bara inte att det spelar någon roll vare sig en person är tjock eller smal, kort eller lång, rak eller krokig. Folk borde inte bry sig så mycket om hur andra ser ut. Om de själva vill se ut på något visst sätt är det deras ensak, men andra ska inte behöva följa deras skönhetsideal.
Att kritisera någon för hur mycket eller lite den väger är inte okej, inte heller att kritisera för något annat som har med utseende att göra. Att ge någon en komplimang för utseende är bara snällt, sålänge man inte baserar det på vikt, omfång eller jämför med någon annan.
Jag läste en gång på en klok flickas blogg. Hon berättade att hon var ca 170cm lång och vägde uppemot 60kg, och en dag hade hon tittat sig själv i spegeln. Hon hade tänkt att andra nog ansåg henne vara tjock och hade gått till sin mamma för att meddela att hon tänkt börja gå ned i vikt. Men hennes mamma förbjöd henne. Flickan förklarade att hon trodde att en viktnedgång, åtminstone till 50kg, skulle göra det lättade för henne att skaffa en pojkvän men mamman vägrade ändå. Till slut lyckades mamman övertala flickan med frasen "Vilken kille skulle vilja gosa med ett skellett?". Då insåg flickan att hon nog var bra som hon var ändå. Och det var det. Det tycker jag var en bra fras..
Och det var allt jag ville säga.
Fy på er som inte tycker ni är bra som ni är.

Skärpning.

4 Läs mer >>
Som titeln säger.. Ska nu berätta om hur det gick för mig och Sara när vi åkte vilse på Vitberget igen. Ja, Det är möjligt. Låter otroligt, men återigen fullt möjligt.
Nåja, förra gången var vi borta utan att hitta någonstans i ca ~15 minuter kanske, och det känns ju rätt länge med tanke på storleken av backen.. Men vet ni vad? .. Den här gången var vi borta i ca ~40min! (Yess, rätt så noga beräknat). Vi är en otrolig duo indeed. Jag som alltid varit stolt över mitt lokalsinne, inte längre.

Nåja, såhär gick det till (direkt kopierat & redigerat från Facebook):

Vi hade kört en hel del offpist random i skogen, som sökare av äventyr och spänning är det för det mesta det mest intressanta och roliga man kan göra. Denna gången utgick vi från "silverpisten" eller nått tror jag den heter, men inte säker, så jag beskriver istället. om man tittar uppåt backen så kan man fara rakt ner, ut i skogen till vänster, eller till höger. Vi hade valt höger. Följde vägen en kort bit, och stannade för att observera pistmaskinens onda verk att pista bort det nygjorda längdskidespåret. Kändes lite onödigt av denna stora och enligt Sara läskiga maskin. efter att maskinen passerat för att vidare radera det nygjorda spåret så sa jag med min sarkastiska ton:
"ska vi satsa skid-vägen?" och tja, tydligen skulle vi det, vilket jag inte alls klagade på, jag ville också veta vart den ledde.
En nedförsbacke och 7 stavtag senare stötte vi på en synnerligen udda skylt. Den bar motivet av en pil mot området till höger, en röd remsa i botten som fungerade som reflex. Men huvudmotivet var vad som faktiskt var förvirrande, ty det föreställde en uppochnedvänd cyklist som cyklade på oidentifierbart guppigt material, och nedanför honom fanns en himmel. Vi synade bilden och gissade att den egentliga betydelsen var att de begravde barn uppochned i tunnor, och med den tanken for vi vidare.

några minuter senare blir vi tvungna att gå pga den ovänliga lutningen. Ser sedan ett Ca:1m brett spår som leder rakt ut till vänster från "skid"spåret. Självklart så ska Sara säga "jag vill se vart det leder" och trots alla "ingen bra idé" så beger vi oss, litet oroliga för eventuella skotrar, men ifall någon sådan mindre skrämmande maskin skulle förekomma var nog lösningen simpel nog att bara stiga ur vägen.
~10 minuter senare hittar vi äntligen en avstickare till höger (tillbaka mot spåret dvs) ist för vänster och vi hoppas nu att vi ska bli ledda tillbaka till spåret.
Vi följer den och ~7min senare kommer vi in på någon slags skidspår igen, följer det och ser på en skylt "(<-) 10km motionssträcka". Det är i princip av överlevnadsinstinkt
vi bestämmer oss att ta höger (gång-stig), vända eller fortsätta upp för en lång backe. Gångstig lät lite jobbigt att gå i, och att vända om var inget alternativ. Så med de övertalande orden "efter uppförsbacke kommer tillslut nedförsbacke" och ända alternativet beger vi oss uppför backen i hopp om att skåda civilisation över trädtopparna.
Väl uppe inser vi att vi är omgivna av träd (no shit). Ser ingenting förutom himmel, snö, träd och träd, även varandra måste jag tillägga, vilket inte var helt självklart med tanke på alla gånger vi fallit. Vi följer snövägen ännu med en Sara klagandes på att jag lovade nedförsbacke, men vad kunde jag veta? Det är nu vi börjar hoppas att täckningen på mobilen täcker området vi nu var på (<-see what i did there? ;) ).
Tillslut ser vi, lite vagt i en glugg mellan ca 6-8 träd, ett hus långt borta. Nu var det dags, tillfället var här. Jag tar initiativ till att fråga Sara den romantiska och viktiga "frågan":
"ska vi fortsätta följa den här ändlösa vita vägen eller satsa lite och fara rakt in i skogen mot hållet vi såg huset?" Den djupa meningen är för all tid undangömd den som inte söker i meningen, medan den som söker inget kommer att finna.
Skrattandes gör vi det självklara och plumsar oss ut i djupsnön sökandes efter backen (hade hellre skrivit "nya äventyr, men det vore en grov lögn).
Efter ändlöst fallande och jobbigt plumsande ser vi ännu ett skidspår efter en stupliknande avsats. Vi satsar igen och far ner dit. Och efter all tid är vi nu åter igen nalkandes på denna identiskt likadana väg igen hoppandes på det bästa. Nu går det som en blixt genom huvudet på mig, allt var klart nu, Jag kände igen mig. Det var inte bara snö, träd och himmel, det var nått mer. jo, nu var det en kulle också! Det här är vägen vi orienterade på i 9:an! Jag skyndar mig framåt och med några lyckliga stavtag leder jag vägen tillbaka till backen. Ni som vet hur backen ser ut och orienterat där så kom vi ut vid kontroll "11", eller "3" (tror jag iaf att det var..).
tillbaka lagom nu för att hinna åka ännu en gång, och färdiga med dagens äventyr.
15.10 - 15.50 fredag v.11 11/3-11 vad den nästan exakta tiden för detta äventyr.
Så vad gjorde Ni vid detta tillfälle? Hade det lika kul som vi :P ?

Ni som nu kämpat er igenom ett helt inlägg skrivet av mig, de brukar bli långa, förtjänar applåder och
en medalj för extra mycket ledig tid.

Till next time
Bye nee
/Daniel

Vilse på vitberget? ....

1 Läs mer >>
TELEFONSAMTAL MED FARMOR:

Jag: Hej, det är Sara.
Farmor: Hej Sara! Det är ----- (cencurerar namn).
Jag: Hej farmor!
Farmor: Hur går det med förkylningen?
Jag: Det går bra, den är nästan borta, nu är det bara lite hosta och så.
Farmor: Ja. Du låter som lite..  tom i huvudet. Haha.
Jag: Ehh, haha, jaha okej?
Farmor: Haha. Jadu...
. . .
SAMTAL MED PAPPA I BILEN HEM FRÅN TRÄNING:

*pappa sitter i bilen och sover*
Jag: Godmorgon!
Pappa: Hmm.. hej.. Hur var det att titta på träningen?
Jag: Hmm, jag tror säkert du kommer göra många kloka beslut i trafiken nu..
Pappa: Tror du det? Det tror inte jag.
Jag: Nej, det tror inte jag heller.. Och förresten, träningen var kul att titta på, de körde bra.
Pappa: Hmm..
*5 minuters tystnad uppstår*
Pappa: Så,. Hur var det att titta på träningen?
. . .




Konversera med vuxna ...

1 Läs mer >>
Ingenting har än hänt med min litchi.. Eller min sjukdom..
Jag kommer gå in i deprission av att sitta på möbler här hemma och stirra på olika saker.. Fann mig sittandes på kökssoffan tidigare idag, med huvudet på sned och ett brett leende, stirrandes på bordet. Kom igen?
Ta mig härifrån.. Jag vill inte vara här längre..
Och bara så ni vet så är jag sur på er alla för att ni har det bättre än mig just nu. Så BLÄ på er. Dumma små skitungar.. :( Men jag älskar er ändå, det vet ni..
.__.  .  ._.
Glöm inte bort mig..
Jag saknar er..
Suck.

Ingenting händer..